تعطیلی ۴۹ مدرسه در کره جنوبی به دلیل کاهش جمعیت اختلاف‌ها در رژیم صهیونیستی بالا گرفت | نتانیاهو از پسرش کتک خورد روز تاریخی تشییع سیدحسن نصرالله مخالفت ۶۰ درصد صهیونیست‌ها با ازسرگیری جنگ در غزه وخامت حال پاپ | واتیکان از جزئیات سلامتی رهبر کاتولیک‌های جهان خبر داد حمایت ترامپ از تصمیم نتانیاهو برای ازسرگیری جنگ در غزه (۶ اسفند ۱۴۰۳) واکنش قاطع عراق به تهدیدات امنیتی گروه‌های تروریستی سوریه تهدید نتانیاهو درخصوص نقض آتش‌بس غزه: برای ازسرگیری جنگ در هر زمانی آماده‌ایم وزیر دفاع: دشمنان حد و مرزی در جهان‌خواری و زورگویی ندارند پیروزی محافظه‌کاران آلمان در انتخابات سراسری | فردریش مرتس ۶۹ساله صدراعظم شد سرلشکر باقری: نگاه ما برای حل مشکلات باید به داخل کشور باشد مولدسازی املاک و زمین‌های مازاد ۷ وزارتخانه و سازمان زندان‌ها بررسی و قیمت‌گذاری شد رهبر معظم انقلاب در دیدار دست‌اندرکاران همایش بین‌المللی تسنیم: حوزه علمیه وام‌دار آیت‌الله جوادی آملی است | تفسیر تسنیم کاری بزرگ و از افتخارات شیعه و حوزه است + فیلم و تصاویر عراقچی در کنفرانس بین‌المللی خلع سلاح ژنو سخنرانی خواهد کرد سپاه: تشییع باشکوه شهیدان مقاومت در بیروت نشان داد حزب الله زنده است گفتگوی تلفنی آنکارا و پاریس پیرامون اوکراین و غزه نماینده ترامپ به خاورمیانه می‌آید جزئیات ترور یکی از نیرو‌های فراجا در خاش (۵ اسفند ۱۴۰۳) تصمیم نتانیاهو برای تمدید مرحله نخست توافق تبادل اسرا با حماس قالیباف: موضع جمهوری اسلامی حمایت از دولت، مردم و مقاومت لبنان است توئیت عبری صفحه رهبر انقلاب به مناسبت مراسم تشییع شهید حسن نصرالله (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرط حماس برای مذاکره با رژیم صهیونیستی اوکراین ادعا کرد: تامین نیمی از مهمات روسیه توسط کره شمالی علت محبوبیت سیدحسن نصرالله به گزارش فرانس ۲۴ تجلی وحدت و همدلی ملی در مراسم تشییع شهدای مقاومت پزشکیان:حزب‌الله قوی‌تر مسیر پرافتخار خود را ادامه خواهد داد سرکنسول عربستان در مشهد: روابط عربستان سعودی و ایران تاریخی و مستحکم است سردار سلامی: امروز صهیونیست‌ها افسرده‌اند و حرفی برای گفتن ندارند
سرخط خبرها

ظریف: در نطنز تروریست هسته‌ای رخ داده | صهیونیست‌ها می‌خواهند انتقام توفیقات در مسیر لغو تحریم‌ها را بگیرند

  • کد خبر: ۶۳۸۰۹
  • ۲۳ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۸
ظریف: در نطنز تروریست هسته‌ای رخ داده | صهیونیست‌ها می‌خواهند انتقام توفیقات در مسیر لغو تحریم‌ها را بگیرند
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت که طبق توضیحات وزیر خارجه در نطنز، تروریسم هسته ای رخ داده که واکنش ایران استفاده از این تهدید به یک فرصت با جایگزینی سانتریفیوژهای جدیدتر با توان بالاتر به جای سانتریفیوژهای نسل اول است.

به گزارش شهرآرانیوز: ابوالفضل عمویی در توضیح جلسه امروز کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس گفت: این جلسه با حضور وزیر خارجه در محل سالن مشروطه مجلس به دلیل ملاحظات کرونایی و با حفظ فاصله گذاری اجتماعی برگزار شد.

 

وی افزود: در این جلسه به سه موضوع پرداخته شد؛ برنامه جامع همکاری ایران و چین که در تهران و بین وزرای خارجه دو کشور امضا شد، روند مذاکرات ایران و ۱+۴ در وین و تحولی که روز گذشته در سایت هسته ای نطنز شهید احمدی روشن رخ داده و واکنش هایی که باید جمهوری اسلامی نسبت به آن اقدام انجام دهد.

 

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی توضیح داد: آقای ظریف درباره حادثه ای که در نطنز رخ داده این را گفت که ابعاد مختلف این حادثه در حال بررسی است اما ارزیابی های اولیه حکایت از آن دارد که اقدام جنایتکارانه و تروریسم هسته ای رخ داده که از این جهت می توانسته آسیب زننده باشد. هر چند که هیچ نشت موادی رخ نداده اما با ایجاد خرابکاری در برق سایت هسته ای نطنز سعی کردند برنامه هسته ای و روند غنی سازی در این سایت را تحت تأثیر قرار دهند.

 

عمویی افزود: به گفته آقای ظریف واکنش ایران این خواهد بود که اولا غنی سازی به هیچ وجه متوقف نمی شود. ما تلاش می کنیم این تهدید را به یک فرصت تبدیل کنیم آن هم با استفاده از جایگزینی سانتریفیوژهای جدیدتر و با توان بالاتر به جای سانتریفیوژهای نسل اول.

 

سخنگوی کیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به توضیحات وزیر خارجه درباره برنامه جامع همکاری ایران و چین گفت: آقای ظریف به روند جابجایی قدرت در دنیا اشاره کرد که به سرعت در حال رخ دادن است و نظم بین‌المللی جدیدی را شکل خواهد داد. وزیر خارجه گفت که چین به عنوان کشور مهمی در آینده و در نظم بین المللی شناخته می شود لذا ما باید روابط مان با چینی ها را به یک روابط مستقل و پایدار تبدیل کنیم آن هم فارغ از مواضع سایر کشورها.

 

وی افزود: طبق توضیحات ارائه شده این برنامه جامع همکاری شامل دیدگاه های دو کشور برای توسعه همکاری ها است. برنامه ای که کمک می کند روابط بلندمدت پایدار بین ایران و چین داشته باشیم. در ادامه آقای ظریف گزارشی از روند گفت وگوها بین دو کشور در سال های گذشته ارائه کرد. سفر موثری که آقای شی جی پینگ به تهران در سال ۹۴ داشته که در ارتقای همکاری های ایران و چین به سطح همکاری راهبردی تأثیرگذار بوده است.

 

عمویی با اشاره به صحبت های وزیر خارجه در بحث مذاکرات هسته ای گفت: طبق توضیحات ارائه شده مذاکراتی بین ایران و ۱+۴ در وین در جریان است. آقای ظریف اشاره داشت که در حال حاضر ایده توافق گام به گام را نمی پذیریم و هیچ گام میانی برای اجرای تعهدات آمریکا قبول نداریم. سیاست نظام این است که باید کلیه تحریم ها رفع شود و بعد از آن هم راستی آزمایی صورت گیرد. از همین جهت در مذاکرات ایران و ۱+۴ سه موضوع مورد بحث است؛ اول اینکه چه تحریم هایی وجود دارد که باید رفع شود، نکته دوم اینکه اقدامات ایران در بحث هسته ای چه خواهد بود و سومین نکته نیز این است که مکانیسم راستی آزمایی چطور است و باید درباره این سه موضوع بین ایران و ۱+۴ گفت وگو شود.

 

این نماینده مجلس ادامه داد: در این چارچوب آقای ظریف تأکید کرد از دید ما اقدامات مربوط به ایران در برجام به طور دقیق روشن شده و باید اقدامات طرف مقابل به طور دقیق شناسایی شود. علاوه بر این در این مذاکرات بین ایران و آمریکا هیچ گفت وگوی مستقیم و غیرمستقیم صورت نمی گیرد و طرف گفت وگوی ایران، کشورهای ۱+۴ هستند و آن ها بوده که باید اقدامات آمریکا را از ایالات متحده به روش خود مطالبه کنند. از این جهت اقدامات ایران روشن است.

 

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین گفت: در این جلسه اعضای کمیسیون امنیت ملی و سایر نمایندگان حاضر در جلسه به طرح دیدگاه ها و نقطه نظرات خود پرداختند. آن ها بر حفظ مواضع اصولی کشورمان در مذاکرات تأکید کردند و لغو کلیه تحریم ها و راستی آزمایی دقیق آن و سپس اقدام از جانب کشورمان را خواستار شدند. آن ها بر اجرای دقیق قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها نیز تأکید کردند.

 

عمویی در پایان اظهار کرد: نمایندگان درباره سد کمال خان در افغانستان، مذاکرات وزیر خارجه در کشورهای آسیای میانه و پیگیری موضوع زندانیان ایران در خارج از کشور نیز مطالبی را مطرح کردند که وزیر خارجه درباره آن پاسخ داد.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->